جعبه دانلود
تعداد بازدید: 364
توضیحات سوره طه از کتاب و تفسیر انوارالقرآن
سوره طه مکی است و داراي (135) آيه است.
موضوع آن: موضوع اين سوره همچون موضوعات ساير سورههاي مكي، اثبات توحيد و عقايد حق است كه در خلال يك مقدمه و دو داستان به آن پرداخته شدهاست. در مقدمه آن حكمت نزول قرآن بيان ميشود، سپس داستان موسيعلیه السلام در سه مرحله مطرح ميگردد آنگاه مجددا ذكر اوصاف قرآن در ميان ميآيد، بعدا داستان آدمعلیه السلام بيان ميشود و در پايان هم به اقامه حجت عليه معاندان پرداخته ميشود.
حكمت از طرح داستان موسي و آدم علیهماالسلام در اين سوره اين است كه اين سوره بعد از سوره «مريم» نازل شده است و از آنجا كه خداوند متعال داستانهاي برخي از انبيا علیهم السلام را در سوره «مريم» به تفصيل و از برخي را به اجمال ذكر كرد ـ از آنجمله داستان موسي و آدم علیهماالسلام را؛ كه سرگذشت اولي در آن به اجمال ذكر شده واز دومي فقط نام برده شده نه بيشتر ـ لذا در اين سوره به تفصيل آنها ميپردازد. سپس داستانهاي بقيه پيامبراني را كه در سوره «مريم» از آنها ياد نشده است، درسوره «انبياء» بيان ميكند؛ مانند داستانهاي نوح، لوط، داوود، سليمان، ايوب، اليسع، ذيالكفل و ذيالنون علیهم السلام.
فضيلت آن: در حديث شريف به روايت ابوهريره رضی الله عنه آمده است كهرسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: «خداوند تبارك و تعالي دوهزارسال قبل از آفرينشآسمانها و زمين، سورههاي (طه) و (يس) را خواند پس چون فرشتگان آنها را شنيدند، گفتند: خوشا به حال أمتي كه اين قرآن بر وي نازل ميشود، خوشا به حال سينههايي كه اين قرآن را برميدارند و خوشا به حال زبانهايي كه با اين قرآن تكلم ميكنند».
توضیحات سوره
شیخ علی بن عبدالرحمن الحذیفی در روستای قرن در استان العوامر در سال 1366 هجری قمری متولد شد. تعلیمات ابتدایی خود را در همان روستا شروع نمود و قرآن را زیر نظر شیخ محمد بن ابراهیم الحذیفی ختم کرد و همزمان به حفظ بعضی از جزء های قرآن پرداخت.
اصل یادگیری های ایشان به دانشگاه شریعت ریاض در سال 1388 هجری قمری بر میگردد و در سال 1392 هجری قمری از این دانشگاه فارغ التحصیل شد. همچنین در سال 1395 هجری قمری مدرک لیسانس خود را از دانشگاه الازهر مصر دریافت نمود، و همچنین با پایان نامه ای تحت عنوان ” طرائق الحكم المختلفة في الشريعة الإسلامية دراسة مقارنة بين المذاهب الإسلامية ” توانست مدرک دکتری خود را نیز دریافت کند.
از سال 1397 هجری قمری در دانشگاه اسلامی مدینه مشغول به کار و تدریس شد و امامت و خطابت مسجد قبا نیز به ایشان واگذار شد، و سپس به امام و خطیب مسجد نبوی در سال 1399 هجری قمری منصوب شد، و تا سال 1418 در این منصب باقی ماند.
شیخ علی حذیفی اجازه قرائت های دهگانه را از تعداد کثیری از قراء برجسته عربستان سعودی دریافت کرد و به یکی از مشهورتین قاریان قرآن در جهان اسلام تبدیل گشت.
بیوگرافی