جعبه دانلود
تعداد بازدید: 489
مکی است و داراي 128 آيه است.
وجه تسميه: اين سوره به سبب اينكه در آن داستان «نحل» يا زنبور عسلآمده است، «نحل» ناميده شده. همچنين اين سوره را به سبب نعمتهايي كهخداوند متعال در آن بر بندگانش برشمرده است، سوره «نعم» نيز ناميدهاند.
محور اين سوره همچون عموم سورههاي مكي، اثبات توحيد، معاد و نبوت، بيان دلايل يگانگي، قدرت و عظمت حق تعالي و طرح شبهات منكران و دفع آنهاست.
تفسیر دو آیه اول از سوره نحل:
أَتَى أَمْرُ اللّهِ فَلاَ تَسْتَعْجِلُوهُ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُونَ (1)
«هان، امر خدا در رسيد» جمهور مفسران برآنند كه مراد از «امر خدا» در اين آيه، روز قيامت است. يعني روز قيامت خواهناخواه به زودي آمدني است. خاطرنشان ميشود؛ اعراب عادتا به امري كه وقوعش حتمي است، ميگويند: «آن امر آمد» و از آن به زمان گذشته (ماضي) تعبير ميكنند. روايت ابنعباس رضی الله عنه در بيان سبب نزول آيه كريمه نيز مؤيد قول اين گروه از مفسران است: «چون جمله (أَتَى أَمْرُ اللّهِ) نازل شد، اصحاب رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم سراسيمه از جا برخاستند، همان بود كه(فَلاَ تَسْتَعْجِلُوهُ) : (آن رابه شتاب طلب نكنيد) نازل شد، در اين هنگام اصحاب نشستند و آرام گرفتند». بهقولي: مراد از «امر خدا»، بعثت حضرت محمد صلّی الله علیه و آله وسلّم است. بهقولي ديگر: مراد از آن، فرودآوردن عذاب خداوند جلّ جلاله برمشركان است «پس آن را بهشتاب طلب نكنيد» يعني: فرارسيدن قيامت يا عذاب را قبل از وقت مقرر آن درخواست نكنيد. كفار به انگيزه تمسخر و تكذيب هشدارها و وعدههاي الهي در برپايي قيامت يا نزول عذاب، آنها را به شتاب ميطلبيدند «او منزه و فراتر است از آنچه با وي شريك مقرر ميكنند» يعني: خداي سبحان منزه و برتر است از شركآوري آنان، يا از اينكه شريكي داشته باشد. البته شتابزدگيآنان در نزول عذاب كه برخاسته از استهزا و تكذيبشان است، نيز دلالت برآن داردكه اين كارشان از شرك است زيرا اگر آنها خداي عزوجل را به يگانگي ميشناختند، تماما تسليم وي ميشدند و عذاب را از سر انكار و استهزاء بهشتاب نميطلبيدند.
يُنَزِّلُ الْمَلآئِكَةَ بِالْرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلَى مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ أَنْ أَنذِرُواْ أَنَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنَاْ فَاتَّقُونِ (2)
«فرشتگان را با روح» يعني: با وحي، يا با قرآن كه از وحي است «به امر خويش بر هر كس از بندگانش كه بخواهد فرود ميآورد» يعني: خداوند جلّ جلاله انبياي خود را به وحي خويش كه فرشتگانش آن را به ايشان فرود ميآورند، مخصوصساخته است. از وحي به «روح» تعبير نمود زيرا وحي دلهاي مرده را زنده ميگرداند چنانكه روح، بدنهاي مرده را زنده ميكند. مضمون اين وحي الهي اين است: «كه بيم دهيد» يعني: مردم را آگاه كنيد و به آنان اعلام كنيد «كه معبوديجز من نيست» يعني: آنان را به توحيد و يكتاپرستيام دستور دهيد و اين وحدانيتم را همراه با بيمدهي به آنان اعلام كنيد. پس توحيد، محور دعوت همه پيامبران علیهم السلام است «پس، از من پروا كنيد» اي بندگان من! اين هشداري است بهآنان كه مبادا به وي شرك آورند.
توضیحات سوره
امامت حرم مکی در مکه مکرمه شاید بالاترین و رفیع ترین درجه ممکن باشد که در این دنیا شخص مسلمانی بتواند به آن دست یابد، مقامی که جز تواناترین و شایسته ترین مردم به آن دست نخواهند یافت، چراکه آنها امام و پیش نماز میلیون ها نفر از حجاج و عمره گذاران از سراسر دنیا در حج هستند، از جمله این افراد میتوان به شیخ سعود شریم، علی عبدالله جابر، عبدالرحمن سدیس، و اسامه خیاط، و همچنین شیخ ماهر معیقلی اشاره کرد، که در این مقاله به توضیح شخصیت و زندگینامه شیخ ماهر معیقلی می پردازیم
شیخ ماهر بن حمد بن معیقل المعیقلی البلوی در هفتم نوامبر سال 1969 میلادی در شهر مدینه منوره متولد شد، و اصالت ایشان به استان وجه در شما عربستان سعودی برمیگردد، جایی که پدر ایشان در آنجا متولد و رشد یافت و سپس به مدینه منوره نقل مکان کردند، ایشان در حال حاضر در مدینه منوره ساکن هستند و به امام و قرائت قرآن در حرم مکی مشغول اند.
آنچه که شیخ ماهر معیقلی را متفاوت ساخته صدای یگانه و یکتای ایشان است، جاییکه فایل های صوتی و تصویری از صدای دلنشین ایشان جزو پرطرفدارترین صداهای قراء دنیا در بین مردم است، صدای ایشان بهمراه تلاوت های خاشعانه شان به قلب ها اطمینان میبخشد و باعث صفای ذهن و روح میگردد. ابتدای شروع تلاوت ایشان به شبکه ماهواره ای المجد برمیگردد که سبب شد صوتیات شیخ ماهر معیقلی به صورت گسترده و توصیف نشدنی در بین مردم رواج و مورد استقبال قرار گیرد، تا که سبب شهرت بی مانند ایشان گشت،
شیخ ماهر معیقلی در جوانی به معلمی ریاضیات دست یافت، و بهمین خاطر جهت تدریس به بلاط الشهدا در مکه مکرمه منتقل شد، و در انجا توانست که در خدمت شیخ سودانی محمد عبدالکریم شاگردی کند، و بعد از ان در مدرسه امیر عبدالامیر مشغول له تحصیل علوم دین شد، که بعد ها موفق به دریافت مدرک لیسانس از دانشگاه شریعت اسلامی ام القری شد و همچنین مدرک دکتری خود را در رشته فقه با گرایش مذهب امام احمد بن حنبل رحمه الله دریافت نمود،
شیخ ماهر معیقلی دارای 4 فرزند، 2 دختر و 2 پسر هستند که همگی آنها از حافظان قرآن کریم هستند، که از تمامی آنها انتظار میرود راه پدرشان را طی و معیقلی های دیگری را برای جهان اسلام رقم بزنند، در بسیاری از سایت ها سخن از این است که شیخ ماهر معیقلی حاصل ازدواج شخصی سعودی با خانمی پاکستانیست که خانواده شیخ ماهر معیقلی به شدت این شایعه را تکذیب کردند،
بیوگرافی